Szedd magad szeder

Az utóbbi évek legnépszerűbb gyümölcs beszerzésévé vált a szedd magad szeder, illetve a szedd magad gyümölcs akciók. Mert nem csak a szeder, de a málna, de a meggy, a cseresznye, az eper, az alma, a sárgabarack, és az őszibarack is nagyon népszerű. Az utóbbi időkben pedig a szedd magad levendula akciók is. Az ország számos pontján a különböző érési időszakokban várják az érdeklődőket, akik nem a piacokon és a bevásárlóközpontokban szeretnék megvásárolni a télire eltenni való gyümölcsöket, illetve lekvárok, befőttek hozzávalóit, hanem maguk szeretnék az szüretelni.

Szedd magad szeder

A szeder szezon a különböző fajtáknak köszönhetően már július közepétől – természetesen az időjárás függvényében – egészen október közepéig, végéig tart. Ez köszönhető a számos szeder fajtának, melyek a koraitól a későn érő fajtákon keresztül hosszú ideig érlelik zamatos, édes-savanykás ízű bogyóikat. Sokan ebben az időszakban közvetlenül a termelőtől vásárolják a zamatos, nap érlelte gyümölcsöket.

De számos szedd magad akcióval is várják országszerte az érdeklődőket. Többek között Veszprémben, Tápiógyörgyén és Nógrádban is. Ezeken a helyeken is kapható előre leszedett gyümölcs, de aki szedd magadba megy, az nem készen szeretné általában vásárolni. Hiszen a szedd magad akciók akár egész napos programot jelenthetnek kicsiknek, nagyoknak egyaránt. A városi gyerekek különösen nagy élvezettel tudják magukat belevetni a gyümölcs szedésébe. Az pedig csak ráadás, hogy annyit ehetnek közben a nap érlelte gyümölcsökből, amennyi csak beléjük fér.

A szeder szedd magad akciók helyekkel, időpontokkal az interneten is elérhetőek. Sok esetben a pontos fajták körülbelüli érési idejét is meg tudják adni, vagyis, hogy mikortól szedhetők az egyes fajták. Így pontosan akkor tudunk menni, amikor a minket érintő fajta érik.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szeder

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom