Szeder fagyi

A szeder fagyi egy igazi hűsítő nyári nyalánkság. Bár nem túl gyakori íz a cukrászdák széles kínálatában, de akár otthon is könnyedén elkészíthető. Ráadásul ugyanilyen elven és hozzávalókkal többféle házi ízesítésű fagylat receptjével is érdemes kísérletezni. Mivel csak az otthoni készleteink és igazán csak a fantáziánk szabhat határt. Azonban érdemes rászámolni a fagyasztási időt, mert nem lesz azonnal fogyasztható. Fagyasztott szederből az év során bármikor készíthetjük!

Szeder fagyi recept

Hozzávalók:

  • 40 dkg natúr joghurt
  • 3 dl habtejszín
  • 6 dkg méz
  • 30 dkg szeder

A szedres fagyi elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a szeder szemeket óvatosan megmossuk, majd egy szűrőn lecsöpögtetjük.  
  2. Ezután a joghurtot és a mézet összekeverjük, hozzáadjuk a lecsöpögtetett szedret és botmixerrel alaposan összedolgozzuk.
  3. Majd felverjük a tejszínt is és belekeverjük a joghurtos keverékbe.
  4. A keveréket egy literes űrtartalmú formába töltjük.
  5. Majd fagyasztóba tesszük 1 órára, hogy megdermedjen.
  6. Ezután jól átkeverjük egy villával és ismét fagyasztóba tesszük.
  7. Legalább 4-5 órára hagyjuk ott, néhány óránként átkeverve.
  8. Ezután fogyasztható.

Fogyasztás előtt 15 perccel érdemes áttenni a normál hűtőszekrénybe. Könnyebben adagolható lesz tálkákba. Akár csokoládé darabokkal, keksz darabokkal, más gyümölcsökkel vagy levendula virággal is megbolondíthatjuk. Érdemes kísérletezni, hiszen igazi különlegességeket lehet összepárosítani. Csak a fantáziánkra van bízva, hogyan ízesítjük, mivel párosítjuk. Bármely más gyümölccsel is készíthetjük, akár vegyesen is. Kínálhatunk mellé tejszínhabot is. Jó étvágat hozzá!

Joghurtos szederfagyi:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szeder

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom