Tartalomjegyzék
A szeder fagyi egy igazi hűsítő nyári nyalánkság. Bár nem túl gyakori íz a cukrászdák széles kínálatában, de akár otthon is könnyedén elkészíthető. Ráadásul ugyanilyen elven és hozzávalókkal többféle házi ízesítésű fagylat receptjével is érdemes kísérletezni. Mivel csak az otthoni készleteink és igazán csak a fantáziánk szabhat határt. Azonban érdemes rászámolni a fagyasztási időt, mert nem lesz azonnal fogyasztható. Fagyasztott szederből az év során bármikor készíthetjük!
Szeder fagyi recept
Hozzávalók:
A szedres fagyi elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a szeder szemeket óvatosan megmossuk, majd egy szűrőn lecsöpögtetjük.
- Ezután a joghurtot és a mézet összekeverjük, hozzáadjuk a lecsöpögtetett szedret és botmixerrel alaposan összedolgozzuk.
- Majd felverjük a tejszínt is és belekeverjük a joghurtos keverékbe.
- A keveréket egy literes űrtartalmú formába töltjük.
- Majd fagyasztóba tesszük 1 órára, hogy megdermedjen.
- Ezután jól átkeverjük egy villával és ismét fagyasztóba tesszük.
- Legalább 4-5 órára hagyjuk ott, néhány óránként átkeverve.
- Ezután fogyasztható.
Fogyasztás előtt 15 perccel érdemes áttenni a normál hűtőszekrénybe. Könnyebben adagolható lesz tálkákba. Akár csokoládé darabokkal, keksz darabokkal, más gyümölcsökkel vagy levendula virággal is megbolondíthatjuk. Érdemes kísérletezni, hiszen igazi különlegességeket lehet összepárosítani. Csak a fantáziánkra van bízva, hogyan ízesítjük, mivel párosítjuk. Bármely más gyümölccsel is készíthetjük, akár vegyesen is. Kínálhatunk mellé tejszínhabot is. Jó étvágat hozzá!
Joghurtos szederfagyi:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Szeder
Vissza a kategória cikkeihez