Szederkrém

A szederkrém rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom édesség bármely alkalomra. Ráadásul számos módon variálható attól függően, hogy mit találunk otthon. Az alapja lehet puding, de ez a recept mascrponéval készül. Díszíthetjük a szedren kívül málna, eper vagy akár áfonya szemekkel is. Nagyon jó választás, ha csak egy gyors desszertre vágyunk és annyira egyszerű, hogy elrontani sem lehet! Bármely más idény gyümölccsel helyettesíthető, de vegyesen is készíthetjük.

Mascarponés szederkrém recept

Hozzávalók:

  • 30 dkg friss vagy fagyasztott szeder + díszítéshez
  • 35 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • egy fél rúd vanília
  • 1 dl habtejszín

Az egyszerű szederkrém elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A szeder szemeket óvatosan meg kell mosni a szárait, leveleit és a rossz szemeket ki kell válogatni.  Majd hagyjuk egy szűrőben lecsöpögni.
  2. A mascarponét, a cukrot és a vanília kikapart belsejét 20 dekányi szederrel keverjük össze és robotgéppel dolgozzuk össze.
  3. Majd a tejszínt verjük kemény habbá és adjuk óvatosan a krémhez, keverjük el benne.
  4. A maradék szedret adjuk a krémhez, keverjük óvatosan bele és adagoljuk tetszés szerinti poharakba vagy tálkákba.
  5. Tálalás előtt legalább egy órán keresztül hűtsük le hűtőszekrényben.

Tálalás előtt 10-15 perccel már vegyük ki a hűtőszekrényből. Díszítsük a maradék szeder szemekkel esetleg menta vagy citromfű levelekkel. Igazán kitűnő választás nyári nagy melegben, de egész évben – szezonalitástól függetlenül – nekiláthatunk. Hiszen bármilyen gyümölccsel – fagyasztottal is – készíthető, akár vendégváró desszertnek is. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szeder

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom