Tartalomjegyzék
A szedres poharas tiramisu rendkívül egyszerűen, gyorsan, könnyen elkészíthető hűsítő édesség. Sem sütést, sem nagy előkészületeket nem igényel, ráadásul számos módon variálható. A legfinomabb szeder szezonban friss szederből, de alapja lehet a fagyasztott is, így akár egész évben bármikor készíthetjük. Sőt nemcsak szederből, de bármely egyéb idény gyümölcsből – eper, málna, áfonya, őszibarack, meggy, cseresznye – is készíthető, akár vegyesen is. Mivel sütést nem igényel, nyári nagy melegeben kitűnő választás lehet, ha gyors, zamatos édességre vágyunk.
Szedres poharas tiramisu recept
Hozzávalók:
- 35 dkg szeder
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg babapiskóta
- 2 dl tejszín
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dl szederszörp vagy frissen főzött kávé
A szedres poharas tiramisu elkészítési lépései:
- A szedrest óvatosan, de alaposan meg kell mosni a szárait, leveleit és a rossz szemeket ki kell válogatni. Majd hagyjuk egy szűrőben lecsöpögni.
- A tejszínt verjük kemény habbá.
- Ezután a mascarponét keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.
- Majd óvatosan keverjük hozzá a kemény habbá vert tejszínt is.
- A babapiskótát törjük ketté, ízlés szerint mártogassuk vagy kávéba vagy szederszörpbe.
- Poharak aljára kanalazzunk a krémből, majd rétegezzünk bele piskótát és fedjük be krémmel. Szórjuk meg a gyümölcsökkel. (A pohár magasságától függően többször is rétegezhetjük egymásra.)
- A tetején krém legyen.
- Tegyük hűtőbe, néhány órára, hogy összeérjenek az ízek.
- Fogyasztás előtt 10 perccel vegyük ki.
Díszíthetjük citromfű levelekkel és egész szederszemekkel. Igazán kitűnő választás nyári nagy melegben, akár vendégváró desszertnek is. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Szeder
Vissza a kategória cikkeihez