Szedres poharas tiramisu

A szedres poharas tiramisu rendkívül egyszerűen, gyorsan, könnyen elkészíthető hűsítő édesség. Sem sütést, sem nagy előkészületeket nem igényel, ráadásul számos módon variálható. A legfinomabb szeder szezonban friss szederből, de alapja lehet a fagyasztott is, így akár egész évben bármikor készíthetjük. Sőt nemcsak szederből, de bármely egyéb idény gyümölcsbőleper, málna, áfonya, őszibarack, meggy, cseresznye – is készíthető, akár vegyesen is. Mivel sütést nem igényel, nyári nagy melegeben kitűnő választás lehet, ha gyors, zamatos édességre vágyunk.

Szedres poharas tiramisu recept

Hozzávalók:

  • 35 dkg szeder
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg babapiskóta
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dl szederszörp vagy frissen főzött kávé

A szedres poharas tiramisu elkészítési lépései:

  1. A szedrest óvatosan, de alaposan meg kell mosni a szárait, leveleit és a rossz szemeket ki kell válogatni.  Majd hagyjuk egy szűrőben lecsöpögni.
  2. A tejszínt verjük kemény habbá.
  3. Ezután a mascarponét keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.
  4. Majd óvatosan keverjük hozzá a kemény habbá vert tejszínt is.
  5. A babapiskótát törjük ketté, ízlés szerint mártogassuk vagy kávéba vagy szederszörpbe.
  6. Poharak aljára kanalazzunk a krémből, majd rétegezzünk bele piskótát és fedjük be krémmel. Szórjuk meg a gyümölcsökkel. (A pohár magasságától függően többször is rétegezhetjük egymásra.)
  7. A tetején krém legyen.
  8. Tegyük hűtőbe, néhány órára, hogy összeérjenek az ízek.
  9. Fogyasztás előtt 10 perccel vegyük ki.

Díszíthetjük citromfű levelekkel és egész szederszemekkel. Igazán kitűnő választás nyári nagy melegben, akár vendégváró desszertnek is. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szeder

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom